Sobre el sabó i cosmètica

Àrnica Montana

Àrnica Monatana, també anomenada com l’herba de cop. Potent antiinflamatori i analgèsic.
Cops, contusions, dolors musculars, luxacions i fatiga muscular.
En farem ungüents, cremes…

Preparat amb oleat no hauria de faltar a cap farmaciola natural.

Àrnica Montana

Àrnica Montana

Preparant oleats (calèndula)
 Calèndula amb oli d’ametlles dolces.
La primavera ja comença a donar senyals i a regalar-nos, com cada any, tot un seguit de flors i fruits que anirem recol.lectant i guardant per a poder preparar tot un seguit d’ungüents “màgics”.

En farem, entre altres coses, un bon sabó per a pells delicades i fins hi tot, hi afegirem una mica de cúrcuma per a reforçar el seu efecte antiinflamatori. També en farem un ungüent amb cera d’abelles pura que ens anirà molt bé, entre altres coses, per les cremades.

 

oleat de calèndula

oleat de calèndula

Pastanaga per assecar de manera artesanal.

Pastanaga per assecar de manera artesanal

DSCF2776

 Pastanaga

 

 

 

 

 

 

Assecar verdures o fruites : ho podem fer de manera artesanal com ara tallar-ho a tires fines i ficar-ho al sol fins que quedin ben seques o al forn amb una temperatura de 45º.  Una vegada sec  triturem fins que quedi un pols amb l’ajuda d’una trituradora.

Aquesta és una bona manera de aportar als nostres sabons o cosmètics tots el beneficis de les fruites o verdures que decidim assecar.  És una bona tècnica per que no és perdin les propietats de les fruites o verdures que en elles trobem i ens volem beneficiar.

Aquesta vegada ho hem fet de pastanaga. A la pastanaga se li atorgues múltiples propietats de la quals cal destacar la vitamina A i els minerals. És antienvelliment i antiarrugues, protegeix de les agressions ambientals i és un bon bronzejador. La clau de tot plegat és troba en el seu color taronja, un color que promet salut.

 

 Aloe-vera

  Aquesta fantàstica planta la qual té moltíssimes virtuts, en podem fer tant sabons com excel.lents cremes. S’extreu el gel de les seves fulles i es pot aplicar directament a la pell subtituin-la per la crema facial. És molt hidratant, calmant, cicatritzant, alleuje les picades, cremades, rascades, fins hi tot, és un bon bàlsam per després de l’afeitat.

Aquesta és del meu hort urbà ecològic de plantes aromàtiques i verdures. Generosament em regala el goig de cuidar-la i poder extreure el seu gel.

Planta aloe vera

Planta aloe vera

Olis Bio per a fer sabons

Olis Bio: Ja ens ha arribat els olis Bio per a fer sabons iguals de bonics, naturals, artesans… i ara a més a més BIO.

Lo natural cada vegada més natural, amb productes de primera qualitat bio.

 

 

Un regal de la Natura

Un regal de la Natura

 

Aprofitant la Natura: Encara no ha arribat la desitjada primavera, però el temps ja comença a deixar els seus indicis de canvi. Portem uns dies de cel gris i pluja que molta falta fa! El meu hort urbà ecològic i de plantes aromàtiques ho agraeixen. Aprofitant aquets regal tant preuat que ens ha fet la natura hem recollit aquestes ampolles d’aigua que aprofitarem per a fer els nostres sabons artesanals.

 

 

 

 

 Els olis macerats

Els olis macerats amb diferents plantes o fruites, són ideals per a fer el sabó, és una bona manera de que els olis és beneficiïn de les bones propietats que ens donen, que la natura ens dóna, per tant el resultat final és un sabó ric amb moltes propietats tant dels olis, que canvien segons els tipus d’oli o greix, com de la planta o fruita que en ells macerem.

S’han de posar 15 dies a sol i serena o bé 40 dies dins de casa, després colar-ho i guardar-ho en pots en un lloc amb poca llum per a que no és deteriorin les propietats, o fer-los servir tant per fer sabons com per ungüents.

L’oli d’oliva amb macerat de camamilla i l’oli de taronja són un bon combinat per fer un sabó facial, un bon sabó facial, hidratant, tonificant, calmant, per pells delicades o cansades, amb acne… .

L’oli de gira-sol amb llimó es un bon ungüent per a les mans resseques, clivellades, poc hidratades, els hi tornar la hidratació que els hi manca i les deixa molt suaus. És molt absorvent. També en farem un bon sabó hidratant i perfumant.

Aquests macerats ja estant a punt per fer sabons. Ja us ensenyaré com quedaran quan ja estiguin fets!

     

Oli d'oliva amb pell de taronja,

Macerat d’oli de gira-sol amb pell de taron

Oli d'oliva amb camamilla.

Macert d’oli d’oliva amb camamilla.